уторак , 18 септембар 2018
Početna / Sportovi / Profesionalni sport / Dina Igić- sinhrono plivanje
Dina Igić- sinhrono plivanje
Dina Igić - sinhrono plivanje

Dina Igić- sinhrono plivanje

„Zovem se Dina Igić, i od malih nogu imala sam veoma šarenolika interesovanja.   Međutim, jedna divna devojčica iz mog komšiluka počela je da trenira sinhrono plivanje, sport za koji do tada, a imala sam nepunih 7 godina, nikada nisam čula.

Na njen predlog, krenula sam i ja na probni trening u klub za sinhrono plivanje „Sirene“. Taj prvi susret
sa vodom, i vratolomijama koje su devojčice izvodile u njoj, bio je presudan da narednih 12 godina postanem sve ono o čemu svaki sportista sanja… Naporni treninzi i po nekoliko sati dnevno davali su fantastične rezultate: ređala su se prva, druga, treća mesta na Državnim prvenstvima, u svim kategorijama- solo, dubl, tim. Nakon svih uspeha u klubu, dobijam poziv za učešće u Repretentaciji R. Srbije, čiji sam član bila od svoje desete godine, u svim kategorijama (pioniri, kadeti, juniori), kao i poziv Olimpijskog komiteta Srbije za probne treninge. Osećaj je neprocenjiv, pevati himnu i predstavljati svoju zemlju u nečemu što voliš i što te ispunjava.
Veliki napori, krunisani su sa preko 50 osvojenih medalja na takmičenjima , kako u zemlji , tako i u inostranstvu. Najlepše od svega što mi je ovaj sport dao, pored odlične psiho-fizičke spremnosti, je druženje i stasavanje uz drugarice, koje će sigurna sam ostati moji prijatelji za ceo život, čak iako nam se jednog dana putevi raziđu..“

opzene za osnazene

Superste

Superste

O autoru ZenskiSport

ZenskiSport
Portal ŽenskiSport.rs će obezbedi veću vidljivost i podršku ženama u sportu, te unaprediti sliku sportistkinja više u skladu sa duhom sporta, izbegavajući stereotipno prikazivanje žena. Želja nam je da promocijom i podrškom ženskog sporta na našem portalu utičemo na promenu svesti o tradicionalnim vladajućim društvenim stereotipima i predrasudama o ženama u sportu.

Ostavi komentar