уторак , 18 септембар 2018
Početna / Sportovi / Profesionalni sport / Ivana trijumfovala u Lozani, TEORETSKI obezbedila pobedu i ukupnom plasmanu DL
Ivana trijumfovala u Lozani, TEORETSKI obezbedila pobedu i ukupnom plasmanu DL
Ivana Spanovic Lausanne 2016

Ivana trijumfovala u Lozani, TEORETSKI obezbedila pobedu i ukupnom plasmanu DL

Ivana Španović pobedila je večeras na mitingu Dijamantske Lige u Lozani sa rezultatom 6,83m. Uz maksimalnih 10  bodova osvojenih u Lozani, Ivana je ubedljivo prva u ukupnom plasmanu sa ukupno 46 bodova i možemo teoretski reći da je Ivana osvojila Dijamantsku Ligu.

Iako su do finala Dijamantske Lige ostala još dva mitinga, u Parizu 27.avgusta, a finale 1.septembar u Cirihu  ne postoji šansa da iko od favoritkinja stigne fenomenalnu Srpkinju.

IMG_8446

Dan pre mitinga, Ivana je iskoristila u druženju sa mališanima iz dečje klinike u Lozani. Naša šampionka imala je zadatak da pokaže najmlađima prve korake skoka udalj, a sudeći po osmesima i energiji koji su mogli da se vide i osete na stadionu Pjer de Kuberten, zadovoljstvo je bilo obostrano.

Autor:
Daničić Biljana

O autoru ZenskiSport

ZenskiSport
Portal ŽenskiSport.rs će obezbedi veću vidljivost i podršku ženama u sportu, te unaprediti sliku sportistkinja više u skladu sa duhom sporta, izbegavajući stereotipno prikazivanje žena. Želja nam je da promocijom i podrškom ženskog sporta na našem portalu utičemo na promenu svesti o tradicionalnim vladajućim društvenim stereotipima i predrasudama o ženama u sportu.

Ostavi komentar