уторак , 18 септембар 2018
Početna / Sportovi / Profesionalni sport / Jana Ćirić- plivanje
Jana Ćirić- plivanje
Foto: www.juznevesti.com

Jana Ćirić- plivanje

„Ćao, ja sam Jana Ćirić. Imam 18 godina i idem u četvrti razred gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu. Plivanjem sam počela da se bavim pre 8 godina i od tada je plivanje moja najveća ljubav. Za mene ne postoji ništa lepše nego kada posle napornog dana u školi ili kod kuće uskočim u bazen i svi moji problemi nestanu, barem na dva sata.

Plivanje mi je pružilo mnogo toga i načinilo od mene osobu kakva sam danas. Stekla sam puno prijatelja na bazenu, na treningu sam naučila šta je posvećenost, istrajnost i naporan rad. Tokom svoje karijere, osvojila sam preko 500 medalja na više nacionalnih i medjunarodnih prvenstava. Višestruki sam državni prvak. Bila sam vicešampion Balkana u disciplini 50 metara slobodno. Sa reprezentacijom sam osvojila 4 medalje na Balkanijadi. Na Svetskim igrama mladih u Ankari sam osvojila 5 medalja. Član reprezentacije sam od svoje 12 godine. Učestvovala na EYOF-u, Svetskim igrama mladih u Ankari, Balkanijadi, Centralnom evropskom prvenstu, Tromeču i na mnogo drugih takmičenja. Plivanje je ogroman deo mog života. Bazen je moj drugi dom, tu se najbolje osećam i ne bih to ni za šta na svetu menjala!“

opzene za osnazene

Superste

Superste

O autoru ZenskiSport

ZenskiSport
Portal ŽenskiSport.rs će obezbedi veću vidljivost i podršku ženama u sportu, te unaprediti sliku sportistkinja više u skladu sa duhom sporta, izbegavajući stereotipno prikazivanje žena. Želja nam je da promocijom i podrškom ženskog sporta na našem portalu utičemo na promenu svesti o tradicionalnim vladajućim društvenim stereotipima i predrasudama o ženama u sportu.

Ostavi komentar