уторак , 18 септембар 2018
Početna / Sportovi / Profesionalni sport / Marija Ljubinković- streličarstvo
Marija Ljubinković- streličarstvo
Marija Ljubinkovic

Marija Ljubinković- streličarstvo

„Zovem se Marija, imam 21 godinu i streličarstvom se bavim 4 godine.Osim toga, student sam Opšte književnosti i teorije književnosti na Filoloskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.Titulu prvaka Srbije osvajala sam 4 puta zaredom na otvorenom i 3 puta u dvoranskom streličarstvu, a državne rekorde sam postavljala i obarala ukupno 14 puta.

U svoje najveće uspehe ubrajam i osvajanje Centralnoevropskog kupa za sezonu 2014. i
sezonu 2015, zatim titulu vicesampiona Danske za 2015. i srebrnu medalju na Evropskom Grand Prix-u koja je ujedno i prva internacionalna seniorska medalja za Srbiju u individualnom streličarstvu ikada. Na svim ovim turnirima učestvovala sam u okviru seniorskog tima reprezentacije Srbije. Stipendista sam Ministarstva omladine i sporta republike Srbije i dugujem im neizmernu zahvalnost za podršku koju mi pružaju! Streličarstvo mi je donelo nebrojena iskustva, putovanja; brojne prijatelje i ponekog „neprijatelja“, ali povrh svega, naučilo me je da se uvek borim za sebe.“

O autoru ZenskiSport

ZenskiSport
Portal ŽenskiSport.rs će obezbedi veću vidljivost i podršku ženama u sportu, te unaprediti sliku sportistkinja više u skladu sa duhom sporta, izbegavajući stereotipno prikazivanje žena. Želja nam je da promocijom i podrškom ženskog sporta na našem portalu utičemo na promenu svesti o tradicionalnim vladajućim društvenim stereotipima i predrasudama o ženama u sportu.

Ostavi komentar