среда , 17 октобар 2018
Početna / Aktivizam / Potrebni bicikli za akciju – DAJ PEDALU RAKU
Potrebni bicikli za akciju – DAJ PEDALU RAKU
daj pedalu raku

Potrebni bicikli za akciju – DAJ PEDALU RAKU

Žene operisane od karcinoma dojke koje imaju smanjenu funkciju ruke, ograničene su izborom sporta, pa im se preporučuje plivanje, pešačenje ili vožnja biciklom. Fizička aktivnost je neophodna nakon operacije. Njome se, uz smanjenje telesne mase i zdravu ishranu značajno smanjuje rizik da se bolest vrati. Zbog toga je „Milica“ došla na ideju osnivanja biciklističkog kluba za žene koje su se izborile sa karcinomom.

Za pokretanje biciklističkog kluba potrebni su bicikli ,   kacige, držači za bicikle, pumpe, rezervne gume,bidoni,drzaci za bidone….

Udruzenje N-bike je pokrenulo akciju doniranja bicikla.Za sada imamo tri koje ce biti predate  ZC „Milica“ 22.marta u prostorijama Udruzenja.

Svaki vid podrske i donacije je dobro dosao.Dodjite da podelimo osmeh,stisak ruke,lepu rec sa ovim hrabrim zenama.

Hvala

N-bike
Cara Dušana 6,Beograd
nbikebgd@gmail.com

Slađana Tošović
069 220 6660

O autoru ZenskiSport

ZenskiSport
Portal ŽenskiSport.rs će obezbedi veću vidljivost i podršku ženama u sportu, te unaprediti sliku sportistkinja više u skladu sa duhom sporta, izbegavajući stereotipno prikazivanje žena. Želja nam je da promocijom i podrškom ženskog sporta na našem portalu utičemo na promenu svesti o tradicionalnim vladajućim društvenim stereotipima i predrasudama o ženama u sportu.

Ostavi komentar