уторак , 18 септембар 2018
Početna / Sportovi / Profesionalni sport / Zlatna medalja za mačevalkinju Romanu Caran
Zlatna medalja za mačevalkinju Romanu Caran

Zlatna medalja za mačevalkinju Romanu Caran

Ovog vikenda u Bugarskom odmaralištu Varna, održano je Seniorsko prvenstvo Balkana I jugoistočne Evrope u mačevanju.

Tim Srbije, koji je ove godine brojao 14 takmičara, vratio se sa zlatnim odličjem – Romana Caran je šampion Balkana. Romana je u finalu savladala Rumunku i dugogodišnju rivalku Sbirciu Ralucu sa sigurnih 15:12. i time odbranila titulu koju je osvojila prošle godine na domaćem terenu u Nišu i dokazala, još jednom, da je najbolja na Balkanu.

Na takmičenju su učestvovali timovi iz 7 zemalja Balkana i jugoistočne Evrope, među kojima je bilo nekoliko takmičara i sudija učesnika Olimpijskih igara u Riu, ali i tim Rumunije, koja je u Riu u maču za dame ekipno osvojila zlatnu medalju.
Balkanska prvenstva održavaju se od 1962. godine, a Romani je u karijeri ovo čak 4 medalja sa Seniorskih Balkanskih prvenstava, dva puta je bila zlatna, jednom srebrna i jednom bronzana.
Bravo Romana!

O autoru ZenskiSport

ZenskiSport
Portal ŽenskiSport.rs će obezbedi veću vidljivost i podršku ženama u sportu, te unaprediti sliku sportistkinja više u skladu sa duhom sporta, izbegavajući stereotipno prikazivanje žena. Želja nam je da promocijom i podrškom ženskog sporta na našem portalu utičemo na promenu svesti o tradicionalnim vladajućim društvenim stereotipima i predrasudama o ženama u sportu.

Ostavi komentar